Ukategorisert

Spørsmål/svar om det nye parkeringssystemet i Odda. (FAQ)

Etter at det nye parkeringssystemet i Odda nå har vært i drift i 2 uker skal vi her kort gi litt informasjon om de spørsmål som vi får flest av når vi er ute og møter kundene.

Kvittering eller ikke
Mange tar kvittering fra automaten ved registrering og legger denne i bilen. Dette er ikke nødvendig, da kontroll foregår elektronisk ved lesning av nummerskilt

Ikke avslutte gratisparkering
Dersom du har registrert deg for gratisparkering når du parkerte skal du IKKE avslutte parkeringen nå du kjører. Systemet ordner dette selv.

Når skal kjøretøy registreres
Det er og en god del spørsmål om når på døgnet skal man registrere seg ved parkering. Det er ved parkering innenfor det tidsrom som parkering er regulert på et område. Klokkeslettene står på trafikkskiltene ved innkjøring til p-områdene. I hovedsak er tidene 0800-1800, mandag-fredag og 0800-1500 på lørdag og ingen på søndag. Ved Odda kjøpesenter, parkeringsplass ved barneskolen er det regulering hele døgnet hele uken. På de fleste områder er der altså kun registrering i tidsrommet 0800-1800 mandag-fredag og 0800-1500 lørdager. Tidene for regulering står også oppgitt i beskrivelsen av den enkelte parkering på her på nettsiden.

HC-bevis
Når man parkerer med gyldig HC-bevis skal man IKKE registrere seg ved parkering, men legge beviset synlig i bilens frontrute. Du kan også parkere med dette beviset på andre plasser enn de HC-oppmerkede og stå gratis, men husk fortsatt at beviset ligger synlig i bilens frontrute.

Bruk av APP- gratis eller ikke.
Mange er ikke klar over at bruk av APP ved registrering av gratisparkering IKKE koster noe. Bruken koster kun noe ved betaling av avgift